Projectontwikkeling in geheel Nederland met het accent op de Randstad en Brabant.

Wat we doen.

 • Logistieke distributiecentra - duurzame logistieke oplossingen
 • Bedrijfsruimten en bedrijfsunits met (mega-)garages - alle ruimte voor ondernemers en particulieren
 • Kantoren - een stimulerende werkomgeving realiseren
 • Woningen en appartementen - investeren in wooncomfort
 • Monumentale panden - historie in ere herstellen
 • Detailhandel - winkels op toplocaties
 • Self Storage - opslag voor particulieren en bedrijven
Van Dam Groep voorbeeld

Logistieke distributiecentra

- duurzame logistieke oplossingen

De Van Dam Groep investeert in logistieke ‘hot spot’ posities en ontwikkelt moderne, hoogwaardige distributiecentra. Wij ontwikkelen en realiseren zelf en laten ons leiden door de wensen van de eindgebruiker. Op de toekomst gericht, duurzaam en energiezuinig, hetgeen ons al meer dan eens een BREEAM-certificering (‘Very Good’ en zelfs ‘Outstanding’) heeft opgeleverd.

Voor de Van Dam Groep is duurzaamheid vanzelfsprekend bij het ontwikkelen; zij plaatst bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak, ledverlichting en de DC’s worden gasloos uitgevoerd. Op deze wijze anticipeert zij op wat er voor de toekomst wenselijk is.

De uitstraling is markant en tegelijk passend in het omgevingsbeeld en bij omliggende functies. Met onze ontwikkelingen wordt ingespeeld op mogelijke groei en zij kunnen zowel single als multi tenant gebruikt worden.

Waarde toevoegen voor beleggers, huurders, investeerders en de omgeving is onze kracht en daarmee maken we voor iedereen een blijvend verschil in logistiek vastgoed. Voor nu en in de toekomst.

 • Gerealiseerde certificeringen: BREEAM 'Very Good' en 'Outstanding'
 • Grootst ontwikkelde distributiecentrum: 31.650 m2
 • Vaak voorkomende voorzieningen:  - stapelhoogte van de hal 12.20 meter - maximale vloerbelasting warehouse 5.000 kg/m² - maximale vloerbelasting mezzanine 800 kg/m² - vlakke vloer (NEN2747) klasse 4 - ESFR K25 sprinkerinstallatie - overheaddeuren (4.0 x 4.3 m) op maaiveldniveau - loadingdocks met levellers - acculaadstations - brand- en ontruimingsalarm, brandslaghaspels - LED-verlichting - verwarming middels heatingsysteem en ecofans - het buitenterrein afsluitbaar middels schuifpoort
 • Duurzaamheid: zonnepanelen op het dak, LED verlichting, all-electric, gerecycled bouwmateriaal, geoptimaliseerde staalconstructies, gescheiden waterafvoersysteem.

Bedrijfsruimten en bedrijfsunits met (mega-)garages

- alle ruimte voor ondernemers en particulieren

De Van Dam Groep heeft door de jaren heen diverse bedrijfsverzamelgebouwen ontwikkeld met meer dan 1.000 bedrijfsruimten. Daarnaast zijn er bedrijfsverzamelgebouwen gerealiseerd met (mega-)garages, die specifiek gebruikt worden als opslag, werkplaats en stalling.

Voorop staat dat de kopers, gebruikers of huurders zich thuis voelen in onze bedrijfspanden. Locatie, architectuur, duurzaamheid en een goede indeling zijn belangrijke kenmerken van een Van Dam bedrijfsruimte.

 • Mega-garages: oppervlakte 33 tot 73 m², hoogte 3,55 m.                          
 • Bedrijfsruimten: meer dan 1.000 gerealiseerd.

Kantoren

– een stimulerende werkomgeving realiseren

De Van Dam Groep ontwikkelt en realiseert voor beleggers en eindgebruikers sleutelklare kantoren voor een prettig werkklimaat op strategisch kansrijke locaties. We bouwen nieuwe, of transformeren bestaande, panden tot representatieve gebouwen, die voorzien zijn van comfort en gebruikersgemak, die energiezuinig zijn en op maat kunnen worden ingedeeld en eventueel worden uitgebreid. Een architectonische eyecatcher of een eigentijds functioneel kantoorgebouw!

We regisseren het volledige proces van aankoop van de grond of het gebouw tot en met de afwerking, inclusief de benodigde vergunningen, omdat wij de processen kennen en weten hoe de lijnen lopen. Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen die lang meegaan, zodat de objecten ook op lange termijn hun waarde blijven behouden.

 • Sleutelklare kantoren.
 • Prettig werkklimaat.
 • Architectonische eyecatcher.
 • Hoogwaardige materialen.

Woningen en appartementen

– investeren in wooncomfort

Na het verwerven van een grondpositie of gebouw bedenken en ontwikkelen we met visie een inspirerende en duurzame leefomgeving met unieke woningen, villa’s en comfortabele appartementen.

We werken voortdurend aan onze planvorming door goed te luisteren naar de woonwensen en behoeften van onze kopers en huurders. Daarnaast toetsen wij onze plannen voortdurend aan de meest actuele marktomstandigheden, waardoor wij telkens vernieuwde woonconcepten creëren.

Woningen, villa’s en appartementen bouwen is voor de Van Dam Groep veel meer dan alleen het leggen van stenen. Een huis bouwen is de sleutel waar geluk, emotie, waarde en duurzaamheid allemaal een rol spelen.

Slagvaardig in gebiedsontwikkeling, binnenstedelijke herstructurerings- en turnkey projecten.

Monumentale panden

-  historie in ere herstellen

De oorsprong van ons bedrijf ligt in de restauratie en transformatie van Amsterdamse grachtenpanden en pakhuizen. Monumentale objecten met historische waarde en unieke architectonische detailleringen. De restauratie van deze panden vraagt om vakmanschap, want bijzondere grachtenpanden of monumentale gebouwen vormen delicate objecten. Oog voor detail, fijngevoeligheid en kennis van de historische waarden zijn onmiskenbaar bij elk object. 

We hebben een netwerk van vaklieden en specialisten (architecten, restaurateurs, constructeurs en adviseurs) om ons heen gecreëerd, die weten hoe ze historische elementen in ere moeten herstellen en unieke details kunnen terugbrengen in oude staat. Zo geven wij monumentale panden weer de waarde die ze verdienen.

Detailhandel

- winkelen met een bijzondere beleving.

De Van Dam Groep is al meer dan vier decennia betrokken bij diverse toonaangevende retail-ontwikkelingen in Nederland.  Met deze jarenlange ervaring en expertise, alsmede onze zeer actuele markt- en transactiekennis, hebben wij het vermogen om op een efficiënte en pragmatische wijze tot een succesvolle ontwikkeling te komen.

Wij zijn actief op alle gebieden van de winkelmarkt, uiteenlopend van solitaire winkelobjecten in de grotere steden tot klein- en grootschalige winkelcentra, al dan niet gecombineerd met woonappartementen, alsmede supermarkten en PDV/GDV-concentraties door heel Nederland. 

Eurobox Self Storage

- met ruimte de beste!

Eurobox Self Storage is een vooraanstaande organisatie die zich gespecialiseerd heeft in, en professioneel bezig houdt met, de verhuur van opslagruimten in alle soorten en maten aan particulieren en bedrijven, voor zowel korte als lange termijn. Zij is sinds 1996 verantwoordelijk voor de uitrol van dit internationale concept in Nederland en richt zich hiervoor op het verwerven en het zelf langjarig exploiteren van strategisch gesitueerde bedrijfspanden. Er zijn inmiddels meer dan 8 Eurobox vestigingen in Nederland op uitstekend bereikbare en toegankelijke plaatsen, nabij uitvalswegen. Alle vestigingen hebben eenzelfde uitstraling, zijn streng beveiligd, goed verzekerd, geconditioneerd en gefaciliteerd met praktische interne en externe transportmiddelen.

Opslagruimte nodig? Bekijk de website: Eurobox Self Storage

 • Opslagruimte voor bedrijf en particulier
 • Bestelbus verhuur op iedere locatie
 • Aanhangwagen verhuur op iedere locatie
 • Postbus zakelijk en privé